VÝROBA – Čo robíme

 

Hlavná činnosť firmy je zameraná na nákup, spracovanie a predaj prírodne rastúcich hríbov a húb, ktoré nakupujeme v ekologickom prostredí Slovenska. Nákup húb rešpektuje Vyhlášku MP a rozvoja vidieka SR č. 132  zo dňa 15.mája 2014

 podľa ktorej nakupujeme nasledovné druhy :

  • Hríb smrekový, dubový, sosnový ( Boletus edulis, reticulatus , phinophilus )

  • Kuriatko jedlé  ( Chantarellus cibarius )

  • Kozák hrabový, osikový, brezový, žltooranžový ( Leccinum carpini , rufum , scabrum , versipelle )

  • Masliak obyčajný, smrekovcový, strakatý, zrnitý ( Suillus luteus , grevillei ,variegatus ,granulatus,)

  • Suchohríb hnedý, plstnatý ( Xerocomus badius , suptomentosus )

 

V prílohe tejto vyhlášky "Zoznam jedlých húb", ktoré možno uvádzať na trh uvádza viac ako 50 druhov voľne rastúcich jedlých húb, naša spoločnosť tento zoznam zúžila a vyradila z neho všetky lupeňovité huby, aby tak pri nákupe eliminovala možnosť zámeny so smrteľne jedovatou muchotrávkou zelenou.

Okrem spomenutých druhov ako doplnkový sortiment ponúkame i pestované huby, vysušené v plátkoch, ktoré sú čiastočne slovenského pôvodu, no vo väčšine nakúpené vo veľkoobchodnom balení od zahraničných dodávateľov. Z pestovaných húb sú v našej ponuke nasledovné druhy :

  • Pečiarka dvojvýtrusná – Šampiňóny ( Agaricus bisporus )
  • Hliva ustricovitá  ( Pleurotus ostreatus )
  • Húževnatec jedlý – Shii-take ( Lentinula ododes )

Uvedené druhy v sušenom stave v maloobchodnom balení neponúkame, používame ich pri výrobe zmesi sušených húb.

Akákoľvek činnosť spojená s výrobou, počnúc nákupom až po konečné vyskladnenie výrobkov je založená na manuálnej a odbornej činnosti, ktorá prebieha pod dozorom pracovníkov vlastniacich „ Osvedčenie o odbornej spôsobilosti „ pre nákup spracovanie a predaj hríbov a húb.

Naši predkovia nám zanechali možnosti spôsobu obživy a ponúkli surovinu, ktorá bola žiadaná na kráľovských dvoroch no zároveň sme od nich zdedili i veľa ručnej práce, závislej na organizácii nákupu či šikovnosti našich zamestnancov.

Hríby a huby sa po dôkladnom očistení  krájajú na plátky,  ktoré sa ukladajú na sitá a vkladajú do sušičky. Sušia sa v sušičke vybavenej teplovzdušným čerpadlom, ktoré umožňuje sušenie pri nízkych teplotách 30-40°C.

Tento spôsob sušenia zabezpečuje perfektnú kvalitu a zachováva arómu sušených produktov. Po vyložení zo sušičky sa huby skladujú za dodržania podmienok „ suchého skladu“ a následne  na základe objednávok expedujú na tento účel prispôsobeným vozidlom. Výrobky našej firmy sú prírodnými produktmi bez chemickej konzervácie, ich zdravotná nezávadnosť je pod kontrolou akreditovaného laboratória. Máme zavedený a udržiavaný systém HACCP a uplatňujeme zásady správnej výrobnej praxe, o čom svedčí audit našich odberateľov. Prioritou našej výroby je kvalita, spokojnosť odberateľov a zákazníkov, serióznosť jednania a rýchle vybavovanie objednávok.

 

  • Viac ako 30 rokov
    na trhu
  • Tovar na sklade
    expedujeme do 24 hod.
  • Zákaznícky servis
    a starostlivosť